Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoensbroek vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Hoensbroek? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina check je alles over de populaire typen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoensbroek!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-hoensbroek-6431

Vloerverwarming laten leggen in Hoensbroek

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, toilet, woonkamer, badkamer, gang, berging / schuur. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire keuzes zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, PVC, tapijt, vinyl, parket, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hoensbroek op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) sturen wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Heerlen en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming installatiebedrijven nabij Hoensbroek

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bekijk je aanvullende info over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds populairder. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Hoensbroek.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Intergas, Bosch, Vaillant, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, Therminon, e-Heat, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hoensbroek

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hoensbroek

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Hoensbroek.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoensbroek liggen rond de €1225,00 – €2150,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allemaal factoren. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke aspecten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoensbroek (update dinsdag, 16 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€760 – €795
25 m2€900 – €1325€1075 – €1450
45 – 50 m2€2300 – €2775€2525 – €3300
60 – 65 m2€3700 – €4425€4050 – €4900
80 – 90 m2€5125 – €5775€5625 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, wapening, verdeler, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten en uurloon (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna lees je kort en bondig meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoensbroek? In het onderstaande overzicht bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Wijnandsrade, Amstenrade en Nuth.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Heerlen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.heerlen.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Hoensbroek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €800 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het soort systeem (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het gewenste product, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoensbroek, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6430, 6431, 6432, 6433.

Plaats een reactie