Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Jisp vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Jisp? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal bieden wij praktische informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Jisp!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-jisp-1546

Vloerverwarming laten leggen in Jisp

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Zo heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan adviseren we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, toilet, slaapkamer, gang, badkamer, woonkamer. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste keuzes zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, parket, PVC, tegels, laminaat, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Jisp op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail bieden we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Wormerland en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Jisp

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem komt tot stand door verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok check je meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Jisp.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Bosch, Vaillant, Remeha, Nefit.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, WTH, e-Heat, Therminon, Technea0Jisp

  De elektrische variant werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Een korte reactietijd.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Jisp

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Jisp.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een duurzame manier opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Jisp liggen rond de €925,00 tot €2425,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van verschillende onderdelen. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige zaken die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In het volgende schema vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Jisp (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€750 – €805
20 m2€800 – €1300€1050 – €1500
50 m2€2275 – €2800€2675 – €3275
70 m2€3775 – €4425€4100 – €4900
90 m2 +€5125 – €5725€5525 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, tackerplaten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: sommige vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok tref je een toelichting / meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Jisp? Onderstaand bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Koog aan de Zaan, Westzaan en Markenbinnen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Wormerland heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.wormerland.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Jisp?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.550 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het type product (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het type product, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Jisp, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1546.

Plaats een reactie