Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wormer vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Wormer? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Wormer!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-wormer-1531

Vloerverwarming laten leggen in Wormer

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Daardoor heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder verhelderen we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de badkamer, slaapkamer, toilet, gang, keuken, berging / schuur. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, tegels, PVC, parket, tapijt, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Wormer zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals je woonadres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Wormerland en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming experts omgeving Wormer

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. Hieronder tref je aanvullende info over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Wormer.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, WTH, e-Heat, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Wormer

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Wormer

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wormer.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een voordelige verwarmen warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wormer schommelen tussen de €1200,00 tot €1900,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door meerdere onderdelen. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve factoren die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de lijst hierna verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wormer (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€760 – €780
25 m2€875 – €1250€1100 – €1625
40 – 50 m2€2325 – €2750€2525 – €3200
65 – 70 m2€3700 – €4475€4050 – €4825
80 – 85 m2€5200 – €5775€5725 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, wapening, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Belangrijk: diverse soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna bekijk je stapsgewijs meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wormer? Hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Wormerveer, Oostknollendam en Zaandam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Wormerland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.wormerland.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Wormer?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.000 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief hangt sterk af van de gekozen installatie (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het type systeem, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wormer, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1530, 1531.

Plaats een reactie