Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wijdewormer vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Wijdewormer? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website delen we bruikbare informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wijdewormer!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-wijdewormer-1456

Vloerverwarming laten leggen in Wijdewormer

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Zodoende is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de berging / schuur, woonkamer, gang, slaapkamer, keuken, badkamer. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste keuzes zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, linoleum, tapijt, laminaat, parket, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Wijdewormer vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail sturen we gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Wormerland en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming specialisten regio Wijdewormer

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna delen we aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wijdewormer.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Nefit, ATAG, Vaillant, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, e-Heat, Technea, Warmup, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Wijdewormer

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Wijdewormer

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wijdewormer.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een slimme wijze verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wijdewormer liggen rond de €1300,00 tot €2475,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal zaken. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele zaken die de prijzen bepalen: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wijdewormer (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€770 – €780
25 m2€825 – €1250€950 – €1550
40 – 50 m2€2200 – €2750€2600 – €3225
65 – 70 m2€3725 – €4475€4125 – €4750
80 – 90 m2€5100 – €5775€5650 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Disclaimer: bepaalde vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna bieden we een toelichting / praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wijdewormer? In het onderstaande overzicht check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Ilpendam, Zuidoostbeemster en Purmerland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Wormerland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.wormerland.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Wijdewormer?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €725 voor 15 m2 tot gemiddeld €6.200 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen product (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het type installatie, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wijdewormer, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1456.

Plaats een reactie