Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Weurt vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Weurt? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website verstrekken we nuttige informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Weurt!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-weurt-6551

Vloerverwarming laten leggen in Weurt

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Daardoor heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, badkamer, toilet, slaapkamer, woonkamer, gang. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire modellen zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, laminaat, parket, tapijt, linoleum, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Weurt zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail ontvang je offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Beuningen en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installateurs regio Weurt

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In de volgende bullets check je aanvullende info over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Met name bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Weurt.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Nefit, ATAG, AWB, Remeha.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Magnum, WTH, e-Heat, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Weurt

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Weurt

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Weurt.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een slimme manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Weurt liggen op gemiddeld €1250,00 tot €1925,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende zaken. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Weurt (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€755 – €795
25 m2€800 – €1300€950 – €1500
40 – 45 m2€2350 – €2850€2600 – €3200
60 – 65 m2€3800 – €4500€4075 – €4825
85 m2 +€5200 – €5700€5750 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Notitie: bepaalde vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder delen we overzichtelijk extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Weurt? In de tabel hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Bingelrade, Groesbeek en Jabeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Beuningen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.beuningen.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Weurt?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.450 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.200 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt beïnvloed door het type systeem (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Weurt, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6550, 6551.

Plaats een reactie