Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gemonde vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Gemonde? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts vertellen we je praktische informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gemonde!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-gemonde-5290

Vloerverwarming laten leggen in Gemonde

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan verhelderen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, keuken, toilet. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, tapijt, vinyl, PVC, parket, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Gemonde op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail krijg je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Sint-Michielsgestel en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming experts nabij Gemonde

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok lees je meer details over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Gemonde.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, Nefit, Bosch, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, e-Heat, Technea, Therminon, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Gemonde

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Gemonde

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gemonde.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gemonde komen uit tussen de €1125,00 tot €2450,00. De precieze kosten komen tot stand door meerdere werkzaamheden. Boven alles is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige zaken die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gemonde (update zaterdag, 13 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€755 – €795
20 – 25 m2€875 – €1350€1150 – €1525
45 m2€2200 – €2875€2700 – €3400
65 m2€3825 – €4475€4075 – €4725
80 – 85 m2€5150 – €5750€5650 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Disclaimer: diverse afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder lees je kort en bondig aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gemonde? In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Helvoirt, Esch en Cromvoirt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Sint-Michielsgestel is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.sint-michielsgestel.nl). Voor groene producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Gemonde?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.025 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.950 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gekozen systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het gekozen model, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gemonde, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5271, 5290, 5291, 5292, 5293, 5294.

Plaats een reactie