Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Den Dungen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Den Dungen? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij bruikbare informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Den Dungen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-den-dungen-5275

Vloerverwarming laten leggen in Den Dungen

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Met een professional is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare installaties zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of vloerbedekking zoals parket, tegels, laminaat, tapijt, PVC, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Den Dungen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Sint-Michielsgestel en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming experts nabij Den Dungen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna vind je aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Met name bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Den Dungen.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Nefit, Vaillant, Bosch, ATAG.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Therminon, Danfoss, Warmup, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Den Dungen

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Den Dungen

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Den Dungen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een voordelige verwarmen opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Den Dungen liggen tussen de €1125,00 – €1975,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van velerlei factoren. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzes die prijsbepalend zijn: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Den Dungen (update vrijdag, 12 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€770 – €800
25 m2€850 – €1300€1000 – €1600
45 m2€2225 – €2775€2650 – €3325
65 m2€3825 – €4400€4100 – €4700
85 – 90 m2€5125 – €5775€5700 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, wapening, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, verdeler en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Notitie: bepaalde constructies geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder tref je kort en bondig extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Den Dungen? In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Cromvoirt, Gemonde en Berlicum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Sint-Michielsgestel bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.sint-michielsgestel.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Den Dungen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €875 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het geselecteerde systeem (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Den Dungen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5271, 5275.

Plaats een reactie