Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Groessen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Groessen? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten ontdek je praktische informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Groessen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-groessen-6923

Vloerverwarming laten leggen in Groessen

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Op die manier ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld toilet, badkamer, gang, woonkamer, berging / schuur, keuken. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, tegels, parket, tapijt, laminaat, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Groessen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Duiven en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming experts omgeving Groessen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. Hieronder bekijk je aanvullende details over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Groessen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas, AWB, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, e-Heat, WTH, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Groessen

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Groessen

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Groessen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een slimme wijze warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Groessen liggen op gemiddeld €1125,00 tot €2175,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van velerlei factoren. Zo wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Groessen (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€755 – €810
20 m2€850 – €1275€975 – €1575
40 – 50 m2€2350 – €2800€2575 – €3225
60 m2€3800 – €4450€4000 – €4875
85 – 90 m2€5175 – €5750€5575 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, wapening en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Advies: bepaalde vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave verstrekken we een toelichting / de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Groessen? In het schema hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Lobith, Loo Gld en Herwen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Duiven is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.duiven.nl). Voor duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Groessen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.500 voor 15 m2 oplopend tot €5.800 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het gewenste product, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Groessen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6923.

Plaats een reactie