Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kootwijk vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Kootwijk? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal vertellen we je alles over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Kootwijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-kootwijk-3775

Vloerverwarming laten leggen in Kootwijk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Zo mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de badkamer, woonkamer, berging / schuur, toilet, gang, keuken. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende keuzes zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, tapijt, vinyl, PVC, parket, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Kootwijk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) krijg je 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Barneveld en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming experts regio Kootwijk

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets vind je meer uitleg over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kootwijk.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, AWB, ATAG, Nefit, Intergas.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Magnum, e-Heat, Therminon, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Kootwijk

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Kootwijk

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Kootwijk.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kootwijk liggen op gemiddeld €950,00 tot €2100,00. De geldende tarieven komen tot stand door veel werkzaamheden. Ten eerste is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kootwijk (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€770 – €810
20 m2€925 – €1200€1125 – €1525
50 m2€2225 – €2800€2650 – €3225
70 m2€3725 – €4375€4100 – €4800
85 – 90 m2€5175 – €5775€5700 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Advies: diverse afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of showroom. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema tref je samengevat aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kootwijk? In het schema hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Soesterberg, Stroe en Eemdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Barneveld bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.barneveld.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Kootwijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.250 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het gewenste product (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kootwijk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3774, 3775.

Plaats een reactie