Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Cromvoirt vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Cromvoirt? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal vind je uitgebreide informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Cromvoirt!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-cromvoirt-5266

Vloerverwarming laten leggen in Cromvoirt

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, woonkamer, toilet. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of vloerafwerking als vinyl, PVC, tegels, linoleum, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Cromvoirt vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Vught en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Cromvoirt

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de volgende bullets vind je details over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Cromvoirt.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, Intergas, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, Warmup, Technea, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Cromvoirt

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Cromvoirt

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Cromvoirt.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Cromvoirt liggen rond de €1225,00 – €1875,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allerlei onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het soort dekvloer. In het volgende blok vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Cromvoirt (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€775 – €810
20 m2€875 – €1350€950 – €1500
50 m2€2225 – €2775€2600 – €3325
60 m2€3825 – €4400€4025 – €4900
80 – 90 m2€5200 – €5725€5500 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, verdeler, wapening, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: diverse afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand bekijk je een toelichting / aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Cromvoirt? Onderstaand bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Oudheusden, Helvoirt en Herpt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Vught kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.vught.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Cromvoirt?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.325 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.700 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het gewenste model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Cromvoirt, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5266.

Plaats een reactie