Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lutjebroek vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Lutjebroek? Dit is een slim verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal bieden wij alles over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lutjebroek!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-lutjebroek-1616

Vloerverwarming laten leggen in Lutjebroek

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, berging / schuur, keuken, woonkamer, toilet, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In sommige gevallen zal een infrarood model nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerafwerking als parket, tapijt, tegels, linoleum, laminaat, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Lutjebroek vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan je woonadres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail bieden we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Stede Broec en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming experts regio Lutjebroek

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vertellen we informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Lutjebroek.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Nefit, AWB, Remeha, Intergas.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, e-Heat, Magnum, Technea, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Lutjebroek

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Lutjebroek

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Lutjebroek.

 • Korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lutjebroek variëren tussen de €1275,00 – €2050,00. De exacte kosten worden bepaald door allemaal onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de volgende tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lutjebroek (update vrijdag, 24 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€760 – €785
20 m2€950 – €1350€1100 – €1650
50 m2€2250 – €2750€2600 – €3275
60 – 70 m2€3825 – €4500€4150 – €4700
85 – 90 m2€5250 – €5650€5600 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeler, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Let op: enkele types zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave delen we in het kort de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lutjebroek? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Grootebroek, Westwoud en Bovenkarspel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Stede Broec bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.stedebroec.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Lutjebroek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor 15 m2 oplopend tot €6.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het type installatie, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lutjebroek, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1614, 1616.

Plaats een reactie