Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bussum vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Bussum? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website vind je handige informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Bussum!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-bussum-1400

Vloerverwarming laten leggen in Bussum

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Door die keuze heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de gang, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, keuken, toilet. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, parket, vinyl, tegels, PVC. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Bussum eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) delen wij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Gooise Meren en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Bussum

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok lees je aanvullende details over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bussum.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, ATAG, Bosch, Vaillant, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, WTH, Danfoss, Magnum, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Bussum

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Bussum

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Bussum.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bussum liggen rond de €1175,00 – €2100,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die prijsbepalend zijn: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bussum (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€765 – €790
25 m2€800 – €1200€1100 – €1575
45 m2€2350 – €2825€2500 – €3275
65 – 70 m2€3700 – €4500€4050 – €4775
90 m2 +€5100 – €5775€5575 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, tackerplaten, wapening, verdeler, thermostaat, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Disclaimer: meerdere vloertypes werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna verstrekken we overzichtelijk de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bussum? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Muiden, Naarden en Baambrugge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Gooise Meren bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gooisemeren.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Bussum?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.125 voor 15 m2 tot zo’n €6.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gekozen model, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bussum, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1222, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406.

Plaats een reactie