Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lemiers vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Lemiers? Dit is een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal bieden wij veel info over de diverse soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Lemiers!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-lemiers-6295

Vloerverwarming laten leggen in Lemiers

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Zo is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de toilet, gang, keuken, woonkamer, berging / schuur, badkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende installaties zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, laminaat, vinyl, linoleum, PVC, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Lemiers alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals de locatie van je huis, mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Vaals en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Lemiers

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming tref je meer over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Lemiers.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Remeha, Nefit, ATAG, Intergas.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Magnum, Warmup, Danfoss, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Lemiers

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Lemiers

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Lemiers.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lemiers variëren tussen de €1225,00 tot €2075,00. De exacte kosten worden bepaald door allerlei onderdelen. Om te beginnen maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzes die de prijzen bepalen: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lemiers (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €730€750 – €810
25 m2€950 – €1325€950 – €1575
40 – 45 m2€2200 – €2825€2650 – €3200
70 m2€3750 – €4425€4050 – €4875
85 m2 +€5125 – €5750€5700 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, pompschakelaar, wapening, draadmatten, verdeler, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Notitie: sommige vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna bieden we samengevat praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lemiers? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Elkenrade, Valkenburg en Eys.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Vaals krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.vaals.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Lemiers?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.025 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.200 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt bepaald door de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het gekozen systeem, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lemiers, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6295.

Plaats een reactie