Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lepelstraat vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Lepelstraat? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site bekijk je bruikbare informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Lepelstraat!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-lepelstraat-4664

Vloerverwarming laten leggen in Lepelstraat

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door die keuze heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan delen we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur, gang, toilet. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In sommige gevallen kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, linoleum, tegels, parket, PVC, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Lepelstraat eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om adresgegevens, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief krijg jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Bergen op Zoom en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Lepelstraat

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en budget. Hieronder tref je meer informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Lepelstraat.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Intergas, ATAG, AWB, Remeha.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, e-Heat, Danfoss, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Lepelstraat

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Lepelstraat

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Lepelstraat.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lepelstraat liggen rond de €1000,00 – €2250,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door verschillende werkzaamheden. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige facetten die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In het volgende blok verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lepelstraat (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€775 – €805
25 m2€875 – €1250€1000 – €1500
45 m2€2325 – €2775€2525 – €3300
60 – 65 m2€3750 – €4400€4000 – €4800
80 m2 +€5125 – €5775€5525 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, wapening, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Notitie: bepaalde types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna vind je een toelichting / de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lepelstraat? Op deze pagina check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in De Heen, Dinteloord en Putte.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Bergen op Zoom bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergenopzoom.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Lepelstraat?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.175 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.150 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gekozen systeem (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gewenste product, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lepelstraat, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4664.

Plaats een reactie