Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Odijk vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Odijk? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je bruikbare informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Odijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-odijk-3984

Vloerverwarming laten leggen in Odijk

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder vertellen we je kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan keuken, toilet, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, badkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen modellen zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, PVC, laminaat, tegels, linoleum, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Odijk eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Bunnik en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Odijk

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en budget. In het volgende schema check je aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Odijk.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Intergas, Bosch, Nefit, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, e-Heat, WTH, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Odijk

De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Odijk

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Odijk.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een voordelige manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Odijk kost globaal gezien tussen de €1275,00 – €2050,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van allerlei facetten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Odijk (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€755 – €800
25 m2€825 – €1350€950 – €1500
50 m2€2325 – €2750€2675 – €3400
60 – 65 m2€3725 – €4500€4125 – €4875
80 – 85 m2€5100 – €5675€5625 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, draadmatten, wapening, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele soorten werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder bekijk je stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Odijk? In de tabel hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Overberg, Werkhoven en Amerongen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Bunnik krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bunnik.nl). Voor duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Odijk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.075 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.600 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het type model (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het gewenste product, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Odijk, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3984.

Plaats een reactie