Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Udenhout vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Udenhout? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal vertellen we je nuttige informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Udenhout!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-udenhout-5071

Vloerverwarming laten leggen in Udenhout

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Op die manier heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de badkamer, gang, woonkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen modellen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, tapijt, laminaat, PVC, parket, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Udenhout alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om postcode en huisnummer, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail sturen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Tilburg en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts nabij Udenhout

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem heeft te maken met meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna check je meer details over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. In situaties bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Udenhout.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Intergas, AWB, ATAG, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Technea, Therminon, Warmup, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Udenhout

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Udenhout

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Udenhout.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een slimme manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Udenhout kost globaal gezien tussen de €1275,00 tot €1900,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door meerdere werkzaamheden. Zo wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de oppervlakte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Udenhout (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€755 – €780
20 – 25 m2€950 – €1325€1050 – €1625
40 – 50 m2€2325 – €2825€2525 – €3350
60 m2€3850 – €4425€4125 – €4825
80 m2 +€5100 – €5750€5700 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, tackerplaten, wapening, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn het best te combineren. Disclaimer: meerdere vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder lees je overzichtelijk aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Udenhout? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Heukelom, Biezenmortel en Berkel-Enschot.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Tilburg is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.tilburg.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Udenhout?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €875 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het soort product (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Udenhout, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5070, 5071.

Plaats een reactie