Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Biezenmortel vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Biezenmortel? Het is een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts ontdek je bruikbare informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Biezenmortel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-biezenmortel-5074

Vloerverwarming laten leggen in Biezenmortel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Met die beslissing heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur, toilet. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende types zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als tapijt, linoleum, tegels, vinyl, parket, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Biezenmortel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon delen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Tilburg en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Biezenmortel

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema check je aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Biezenmortel.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha, AWB.

Natbouw-installatie

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Danfoss, WTH, Therminon, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Biezenmortel

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Biezenmortel

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Biezenmortel.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Biezenmortel kost globaal gezien tussen de €1100,00 – €2000,00. De exacte kosten komen tot stand door veel facetten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve keuzes die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Biezenmortel (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€770 – €785
25 m2€800 – €1325€975 – €1650
45 m2€2325 – €2750€2675 – €3300
60 m2€3800 – €4450€4150 – €4850
85 – 90 m2€5150 – €5775€5625 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, thermostaat en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok verstrekken we een toelichting / extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Biezenmortel? In het onderstaande overzicht tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Moergestel, Haaren en Heukelom.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Tilburg krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.haaren.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Biezenmortel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.000 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.650 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het gekozen product, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Biezenmortel, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5074.

Plaats een reactie