Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Holten vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Holten? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform vertellen we je veel info over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Holten!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-holten-7451

Vloerverwarming laten leggen in Holten

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met die beslissing ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, slaapkamer, toilet, berging / schuur, keuken, gang. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen producten zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, linoleum, laminaat, parket, tapijt, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Holten vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail bieden we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Rijssen-Holten en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming experts regio Holten

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze komt tot stand door jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bieden we aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Holten.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Vaillant, ATAG, Bosch, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, e-Heat, WTH, Danfoss, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Holten

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Holten

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Holten.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een goedkope verwarmen warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Holten komen uit tussen de €1250,00 – €2425,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van velerlei werkzaamheden. Allereerst is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige facetten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de lijst hierna krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Holten (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€760 – €805
20 m2€850 – €1275€1050 – €1525
40 – 50 m2€2250 – €2850€2575 – €3225
60 – 65 m2€3800 – €4475€4175 – €4800
85 – 90 m2€5200 – €5775€5625 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde types hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok check je stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Holten? In het gedeelte hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Nijverdal, Rijssen en Steenenkamer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Rijssen-Holten ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.rijssen-holten.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Holten?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.175 voor 15 m2 tot zo’n €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het geselecteerde product (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het type systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Holten, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7450, 7451.

Plaats een reactie