Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijssen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Rijssen? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website lees je nuttige informatie over de huidige typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Rijssen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-rijssen-7461

Vloerverwarming laten leggen in Rijssen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Op die manier is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan adviseren we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, gang, slaapkamer, woonkamer, badkamer. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire soorten zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, vinyl, PVC, tapijt, linoleum, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Rijssen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Rijssen-Holten en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Rijssen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem hangt af van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In onderstaande opsomming vertellen we aanvullende details over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Rijssen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, Remeha, Vaillant, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Warmup, Therminon, Technea, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Rijssen

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Rijssen

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Rijssen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijssen komen uit tussen de €1250,00 – €1925,00. De geldende tarieven komen tot stand door allerlei werkzaamheden. Allereerst is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de lijst hierna vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijssen (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€765 – €795
25 m2€875 – €1225€975 – €1450
45 m2€2250 – €2900€2625 – €3325
65 m2€3750 – €4350€4175 – €4850
90 m2 +€5250 – €5775€5650 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, wapeningen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Disclaimer: sommige constructies werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder delen we stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijssen? In het onderstaande overzicht delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Haarle, Zuna en Nijverdal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Rijssen-Holten is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.rijssen-holten.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Rijssen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.125 voor 10 m2 tot zo’n €5.650 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief is afhankelijk van het type installatie (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het geselecteerde model, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijssen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7460, 7461, 7462, 7463.

Plaats een reactie