Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Halsteren vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Halsteren? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform vind je alles over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Halsteren!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-halsteren-4661

Vloerverwarming laten leggen in Halsteren

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld badkamer, gang, toilet, slaapkamer, woonkamer, keuken. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen installaties zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In sommige gevallen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, tapijt, vinyl, PVC, parket, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Halsteren zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Bergen op Zoom en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Halsteren

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok tref je details over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Halsteren.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Vaillant, Bosch, Remeha, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, WTH, Magnum, Technea, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Halsteren

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Halsteren

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Halsteren.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Halsteren kost globaal gezien tussen de €975,00 – €1850,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door velerlei aspecten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type systeem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Halsteren (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€755 – €790
20 – 25 m2€875 – €1200€1000 – €1650
40 – 45 m2€2250 – €2750€2625 – €3350
60 – 70 m2€3700 – €4425€4175 – €4700
80 m2 +€5250 – €5750€5550 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave delen we in het kort de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Halsteren? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Putte, Lepelstraat en Ossendrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bergen op Zoom ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergenopzoom.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Halsteren?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.450 voor 10 m2 oplopend tot €5.600 voor een groter huis (100 m2). De prijs kom tot stand door het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Halsteren, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4660, 4661.

Plaats een reactie