Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gaanderen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Gaanderen? Dit is een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal ontdek je nuttige informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Gaanderen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-gaanderen-7011

Vloerverwarming laten leggen in Gaanderen

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de keuken, berging / schuur, toilet, gang, badkamer, woonkamer. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste soorten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. Doorgaans is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een betonvloer of vloerafwerking als PVC, vinyl, linoleum, tegels, tapijt, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Gaanderen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Doetinchem en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Gaanderen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem heeft te maken met verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming lees je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Gaanderen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, Bosch, AWB, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Danfoss, Technea, Warmup, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Gaanderen

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Gaanderen

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Gaanderen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een voordelige manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gaanderen schommelen tussen de €1250,00 tot €2325,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, het woonoppervlak, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gaanderen (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€760 – €780
20 – 25 m2€875 – €1325€1050 – €1575
40 – 50 m2€2225 – €2900€2650 – €3250
60 m2€3800 – €4450€4100 – €4825
80 m2 +€5125 – €5725€5550 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Disclaimer: bepaalde vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema vind je overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gaanderen? Onderstaand check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Laag-Keppel, Zelhem en Hoog-Keppel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Doetinchem ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.doetinchem.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Gaanderen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het gekozen model (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het gewenste product, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gaanderen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7010, 7011.

Plaats een reactie