Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wijk aan Zee vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Wijk aan Zee? Dit is een verwarmingstype die direct onder de vloer ligt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina check je veel info over de hedendaagse typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Wijk aan Zee!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-wijk-aan-zee-1949

Vloerverwarming laten leggen in Wijk aan Zee

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Met die beslissing heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, toilet, keuken, berging / schuur, woonkamer, gang. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende soorten zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, parket, laminaat, linoleum, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Wijk aan Zee zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail sturen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Beverwijk en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Wijk aan Zee

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de maximale kosten. In het volgende schema bieden we meer info over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt steeds populairder. In situaties als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Wijk aan Zee.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Bosch, Intergas, Remeha, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, e-Heat, WTH, Technea, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Wijk aan Zee

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Wijk aan Zee

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Wijk aan Zee.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een slimme manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wijk aan Zee schommelen tussen de €1000,00 – €1900,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van verschillende onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele zaken die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wijk aan Zee (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€775 – €795
20 – 25 m2€925 – €1350€1100 – €1500
40 – 50 m2€2350 – €2800€2675 – €3225
70 m2€3750 – €4350€4175 – €4875
80 – 85 m2€5125 – €5750€5650 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere types hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand bieden we een toelichting / meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wijk aan Zee? In het onderstaande overzicht delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Egmond aan den Hoef, Velsen-Noord en Egmond aan Zee.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Beverwijk bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.beverwijk.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Wijk aan Zee?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wijk aan Zee, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1949.

Plaats een reactie