Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Voorhout vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Voorhout? Vloerverwarming is een verwarmingstype die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal verstrekken we alles over de bekendste typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Voorhout!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-voorhout-2216

Vloerverwarming laten leggen in Voorhout

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Zo is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, gang, toilet, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In veel situaties kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, PVC, vinyl, tapijt, laminaat, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Voorhout op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan het adres van de woning, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail krijg jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Teylingen en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Voorhout

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming lees je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt steeds populairder. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Voorhout.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Nefit, Bosch, Intergas, ATAG.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Voorhout

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Voorhout

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Voorhout.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een slimme wijze behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Voorhout komen uit tussen de €1125,00 tot €2050,00. De exacte kosten hangen af van verschillende factoren. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Voorhout (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€775 – €795
20 m2€950 – €1300€950 – €1575
45 – 50 m2€2250 – €2775€2525 – €3225
60 – 70 m2€3850 – €4450€4100 – €4800
80 – 85 m2€5100 – €5775€5500 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, tackerplaten, verdeler, wapening, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Let op: bepaalde types werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok verstrekken we een toelichting / extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Voorhout? In het gedeelte hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in De Zilk, Rijnsburg en Sassenheim.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Teylingen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.teylingen.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Voorhout?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.375 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gekozen model, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Voorhout, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2215, 2216.

Plaats een reactie