Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Huisduinen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Huisduinen? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal vertellen we je nuttige informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Huisduinen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-huisduinen-1789

Vloerverwarming laten leggen in Huisduinen

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Op die manier is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, toilet, gang, berging / schuur, keuken, woonkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, vinyl, PVC, laminaat, tegels, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Huisduinen vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail delen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Den Helder en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Huisduinen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok tref je meer info over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Huisduinen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Intergas, Nefit, Bosch, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, Danfoss, WTH, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Huisduinen

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Huisduinen

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Huisduinen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Huisduinen liggen rond de €950,00 tot €2075,00. De precieze kosten worden bepaald door verschillende aspecten. Boven alles maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke facetten die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Huisduinen (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €730€775 – €795
20 m2€800 – €1300€1100 – €1625
40 – 50 m2€2250 – €2800€2675 – €3250
70 m2€3800 – €4450€4150 – €4800
80 – 85 m2€5100 – €5750€5700 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, verdeler, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Disclaimer: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bekijk je een toelichting / extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Huisduinen? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Den Oever, Den Burg en Westerland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Den Helder is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.denhelder.nl). Voor duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Huisduinen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.075 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het type installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Huisduinen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1789.

Plaats een reactie