Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Garderen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Garderen? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts check je veel info over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Garderen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-garderen-3886

Vloerverwarming laten leggen in Garderen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Zodoende heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de keuken, toilet, slaapkamer, woonkamer, gang, berging / schuur. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen keuzes zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. Doorgaans kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, tapijt, linoleum, PVC, laminaat, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Garderen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail delen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Barneveld en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming experts nabij Garderen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het volgende schema bieden we aanvullende details over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wint aan terrein in Nederland. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Garderen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Bosch, Intergas, Remeha, Vaillant.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, Therminon, e-Heat, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Garderen

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Garderen

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Garderen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Garderen schommelen tussen de €1225,00 – €2275,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige facetten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Garderen (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€760 – €785
20 m2€950 – €1200€1050 – €1625
45 m2€2250 – €2750€2675 – €3300
65 m2€3700 – €4425€4000 – €4775
80 – 90 m2€5200 – €5675€5525 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: meerdere constructies werken minder goed. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna vind je in het kort meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Garderen? Op deze pagina vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Nijkerkerveen, Uddel en Hierden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Barneveld heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.barneveld.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Garderen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €950 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.300 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het soort systeem (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Garderen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3781, 3886.

Plaats een reactie