Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Berlicum vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Berlicum? Vloerverwarming is een type verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website ontdek je nuttige informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Berlicum!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-berlicum-5258

Vloerverwarming laten leggen in Berlicum

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Met een professional is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de woonkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer, gang, toilet. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen zal een infrarood model ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, parket, linoleum, tapijt, laminaat, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Berlicum zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Per mail bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Sint-Michielsgestel en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Berlicum

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem wordt bepaald door velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In de volgende bullets delen we meer info over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Berlicum.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, Bosch, Nefit, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Warmup, Therminon, e-Heat, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Berlicum

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Berlicum

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Berlicum.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een innovatieve manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Berlicum schommelen tussen de €1200,00 tot €2350,00. De uiteindelijke kosten hangen af van velerlei onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Berlicum (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€755 – €800
25 m2€900 – €1225€1025 – €1450
40 – 45 m2€2200 – €2875€2625 – €3275
70 m2€3775 – €4500€4125 – €4825
80 m2 +€5225 – €5750€5675 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, wapening en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Tip: diverse soorten werken minder goed. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of showroom. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok bieden we stapsgewijs extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Berlicum? Hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Herpt, Cromvoirt en Heesbeen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Sint-Michielsgestel is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.sint-michielsgestel.nl). Voor groene energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Berlicum?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €825 voor 15 m2 tot zeker €6.350 voor 100 m2. Het tarief hangt sterk af van de gekozen installatie (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het gekozen systeem, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Berlicum, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5258.

Plaats een reactie