Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nootdorp vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Nootdorp? Het is een slim verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten lees je handige informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nootdorp!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-nootdorp-2631

Vloerverwarming laten leggen in Nootdorp

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Zodoende heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de toilet, gang, woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tegels, parket, PVC, tapijt, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Nootdorp vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail sturen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Pijnacker-Nootdorp en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Nootdorp

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze heeft te maken met jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In onderstaande opsomming check je handige informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Nootdorp.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, ATAG, Intergas, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Technea, Danfoss, WTH, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Nootdorp

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nootdorp

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Nootdorp.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nootdorp liggen tussen de €1150,00 – €2425,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van diverse aspecten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige factoren die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nootdorp (update vrijdag, 24 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€755 – €810
20 m2€925 – €1275€1075 – €1475
45 m2€2225 – €2750€2625 – €3250
60 m2€3775 – €4425€4175 – €4725
80 – 90 m2€5100 – €5675€5575 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Disclaimer: bepaalde soorten zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok bekijk je samengevat praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nootdorp? In het gedeelte hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Zwammerdam, Schipluiden en Rijnsaterwoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.pijnacker-nootdorp.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nootdorp?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.100 voor 15 m2 tot wel €6.550 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het soort model (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het type model, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nootdorp, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2630, 2631, 2632.

Plaats een reactie