Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Muiden vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Muiden? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website ontdek je alles over de diverse vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Muiden!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-muiden-1398

Vloerverwarming laten leggen in Muiden

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. In dat geval is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan badkamer, slaapkamer, woonkamer, gang, toilet, keuken. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire installaties zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tegels, PVC, linoleum, vinyl, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Muiden alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post delen wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Gooise Meren en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij Muiden

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). Hieronder bekijk je informatie over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Muiden.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Vaillant, AWB, Remeha, ATAG.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Technea, Magnum, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Muiden

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Muiden

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Muiden.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Muiden variëren tussen de €950,00 tot €2250,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Muiden (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€770 – €780
20 m2€825 – €1350€1025 – €1525
40 m2€2275 – €2875€2575 – €3375
60 – 70 m2€3750 – €4450€4050 – €4725
80 m2 +€5150 – €5650€5650 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat en uurloon (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Notitie: enkele afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een expert of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave vind je in het kort aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Muiden? In het onderstaande overzicht tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Nederhorst den Berg, Muiderberg en Nigtevecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Gooise Meren is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gooisemeren.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Muiden?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.075 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het soort installatie (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het geselecteerde model, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Muiden, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1398.

Plaats een reactie