Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lent vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Lent? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal lees je nuttige informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lent!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-lent-6663

Vloerverwarming laten leggen in Lent

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, badkamer, gang, woonkamer, berging / schuur, keuken. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen systemen zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Soms is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, laminaat, vinyl, PVC, linoleum, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Lent eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post ontvang jij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Nijmegen en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming specialisten omgeving Lent

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. Hieronder delen we meer details over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Lent.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant, ATAG, Bosch.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, e-Heat, WTH, Therminon, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Lent

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Lent

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Lent.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lent kost globaal gezien tussen de €925,00 tot €1850,00. De precieze kosten hangen af van veel facetten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lent (update woensdag, 24 april 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€770 – €780
20 – 25 m2€950 – €1275€1050 – €1650
40 m2€2275 – €2825€2700 – €3200
65 – 70 m2€3850 – €4475€4100 – €4825
85 – 90 m2€5250 – €5700€5750 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeler en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Tip: enkele vloeren geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het schema hierna vind je stapsgewijs praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lent? In het gedeelte hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Wamel, Driel en Beneden-Leeuwen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Nijmegen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.nijmegen.nl). Voor vergroenings producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Lent?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.450 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het gekozen product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van de geselecteerde installatie, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lent, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6663.

Plaats een reactie