Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bovenkarspel vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Bovenkarspel? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal ontdek je bruikbare informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bovenkarspel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-bovenkarspel-1611

Vloerverwarming laten leggen in Bovenkarspel

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. In die situatie weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, toilet, keuken. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste modellen zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, PVC, linoleum, vinyl, tegels, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Bovenkarspel vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post bieden wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Stede Broec en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming installateurs nabij Bovenkarspel

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de volgende bullets delen we nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt steeds populairder. Met name bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bovenkarspel.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Nefit, Bosch, Remeha, Intergas.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, Magnum, e-Heat, Danfoss0Bovenkarspel

  Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Bovenkarspel

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Bovenkarspel.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope verwarmen warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bovenkarspel liggen rond de €1300,00 tot €1900,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allerlei zaken. Allereerst maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bovenkarspel (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€750 – €785
20 – 25 m2€900 – €1325€1025 – €1500
40 m2€2225 – €2800€2550 – €3275
65 m2€3750 – €4400€4150 – €4800
80 – 85 m2€5150 – €5750€5600 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Let op: sommige constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder tref je kort en bondig de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bovenkarspel? Onderstaand check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Wijdenes, Grootebroek en Hem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Stede Broec heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.stedebroec.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Bovenkarspel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €900 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met de geselecteerde installatie, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bovenkarspel, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1610, 1611.

Plaats een reactie