Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Grootebroek vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Grootebroek? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je veel info over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Grootebroek!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-grootebroek-1614

Vloerverwarming laten leggen in Grootebroek

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de gang, badkamer, keuken, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare modellen zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, laminaat, tegels, parket, PVC, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Grootebroek eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon bieden we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Stede Broec en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming installateurs omgeving Grootebroek

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok vind je meer info over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Grootebroek.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Vaillant, Bosch, Remeha, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Danfoss, WTH, Therminon, e-Heat0Grootebroek

  Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Grootebroek

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Grootebroek.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een slimme wijze warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Grootebroek komen uit tussen de €1175,00 – €2275,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal facetten. Allereerst maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere facetten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Grootebroek (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€775 – €810
20 – 25 m2€800 – €1225€1000 – €1475
50 m2€2200 – €2800€2675 – €3375
65 – 70 m2€3725 – €4475€4200 – €4725
80 – 85 m2€5125 – €5775€5750 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Notitie: meerdere constructies hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of showroom. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna verstrekken we in het kort praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Grootebroek? In het onderstaande overzicht vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Oosterleek, Hoogkarspel en Wijdenes.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Stede Broec heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.stedebroec.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Grootebroek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €725 voor 10 m2 tot zo’n €5.550 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gewenste model, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Grootebroek, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1613, 1614.

Plaats een reactie