Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Onstwedde vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Onstwedde? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal vind je alles over de populaire vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Onstwedde!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-onstwedde-9591

Vloerverwarming laten leggen in Onstwedde

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Daardoor mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan delen we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, toilet, berging / schuur, gang, woonkamer, slaapkamer. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste producten zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, tapijt, linoleum, laminaat, parket, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Onstwedde zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail ontvang jij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Stadskanaal en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming experts regio Onstwedde

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is mede afhankelijk van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets tref je bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Onstwedde.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Remeha, Intergas, ATAG, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Warmup, Therminon, Technea, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Onstwedde

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Onstwedde

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Onstwedde.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een duurzame manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Onstwedde variëren tussen de €1175,00 tot €2375,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door diverse zaken. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de volgende tabel krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Onstwedde (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€765 – €785
20 m2€800 – €1350€1125 – €1525
40 – 50 m2€2225 – €2775€2625 – €3275
65 – 70 m2€3750 – €4425€4175 – €4800
80 m2 +€5225 – €5800€5650 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, wapening, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Groningen).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of winkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna vind je stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Onstwedde? Op deze pagina bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Mussel, Hoogezand en Musselkanaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Stadskanaal kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.stadskanaal.nl). Voor groene energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Onstwedde?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.325 voor 10-15 m2 tot zeker €5.600 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gewenste model, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Onstwedde, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9591.

Plaats een reactie