Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Walem vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Walem? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij uitgebreide informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Walem!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-walem-6342

Vloerverwarming laten leggen in Walem

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Zodoende is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, badkamer, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste types zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, PVC, vinyl, linoleum, laminaat, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Walem eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail bieden we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Valkenburg aan de Geul en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Walem

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. In de lijst hierna check je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Walem.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Bosch, AWB, Remeha, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, WTH, Therminon, Technea, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Walem

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Walem

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Walem.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Walem komen uit tussen de €1050,00 – €1975,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. allemaal aspecten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele zaken die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Walem (update zondag, 26 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€775 – €805
25 m2€875 – €1275€975 – €1550
40 – 45 m2€2225 – €2875€2550 – €3200
65 m2€3700 – €4500€4200 – €4875
80 – 85 m2€5225 – €5775€5625 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, thermostaat, wapening, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: bepaalde vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder delen we samengevat aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Walem? In de tabel hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Schimmert, Klimmen en Berg en Terblijt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Valkenburg aan de Geul is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.valkenburg.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Walem?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.225 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €6.400 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort installatie, de dekvloer en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Walem, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6341, 6342.

Plaats een reactie