Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maasland vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Maasland? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten vind je veel info over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Maasland!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-maasland-3155

Vloerverwarming laten leggen in Maasland

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Met een professional is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder delen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, toilet, keuken, slaapkamer, woonkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen systemen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, PVC, tapijt, tegels, laminaat, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Maasland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Midden-Delfland en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming installateurs regio Maasland

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In onderstaande opsomming check je meer info over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Maasland.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Bosch, Remeha, Nefit, ATAG.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, e-Heat, Therminon, Technea, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Maasland

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Maasland

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Maasland.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Maasland schommelen tussen de €975,00 tot €2100,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allemaal factoren. Boven alles is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In het volgende blok vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maasland (update vrijdag, 24 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€765 – €800
25 m2€800 – €1250€1050 – €1475
40 – 50 m2€2250 – €2750€2700 – €3200
65 m2€3850 – €4350€4100 – €4700
80 – 90 m2€5200 – €5700€5575 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, verdeler en arbeid (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: enkele constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna lees je overzichtelijk de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maasland? Op deze pagina bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Heerjansdam, Rhoon en Goudriaan.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Midden-Delfland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.middendelfland.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Maasland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €750 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.050 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het soort product (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het soort product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maasland, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3155.

Plaats een reactie