Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ospel vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Ospel? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform ontdek je handige informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ospel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-ospel-6035

Vloerverwarming laten leggen in Ospel

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. In die situatie weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, gang, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, PVC, parket, vinyl, laminaat, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Ospel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief delen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Nederweert en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming experts nabij Ospel

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de maximale kosten. In de lijst hierna bekijk je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Ospel.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Bosch, Intergas, ATAG, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Therminon, WTH, Danfoss, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Ospel

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Ospel

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ospel.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ospel liggen rond de €1000,00 tot €2100,00. De definitieve prijzen hangen af van meerdere zaken. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere aspecten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ospel (update zaterdag, 13 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€770 – €800
20 – 25 m2€875 – €1200€950 – €1600
50 m2€2275 – €2750€2500 – €3375
70 m2€3775 – €4475€4125 – €4700
90 m2 +€5125 – €5700€5625 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, tackerplaten, verdeler, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Notitie: enkele soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder bieden we kort en bondig praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ospel? Op deze pagina check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Sterksel, Kelpen-Oler en Gastel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Nederweert kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.nederweert.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Ospel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.475 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het soort installatie (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gewenste model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ospel, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6035.

Plaats een reactie