Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stramproy vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Stramproy? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal lees je bruikbare informatie over de diverse typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Stramproy!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-stramproy-6039

Vloerverwarming laten leggen in Stramproy

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. In die situatie weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, gang, berging / schuur, toilet, slaapkamer, badkamer. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende types zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of vloerafwerking als tegels, vinyl, PVC, tapijt, parket, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Stramproy zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail sturen we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Weert en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio Stramproy

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem heeft te maken met allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we bruikbare informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Stramproy.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Vaillant, Bosch, ATAG, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Technea, e-Heat, Magnum, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Stramproy

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Stramproy

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Stramproy.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Stramproy liggen op gemiddeld €1250,00 – €2225,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. meerdere zaken. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de lijst hierna kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stramproy (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€770 – €785
20 m2€875 – €1275€1100 – €1600
45 – 50 m2€2275 – €2775€2575 – €3375
65 m2€3750 – €4475€4100 – €4750
80 – 85 m2€5175 – €5650€5725 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Tip: sommige constructies werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bekijk je een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stramproy? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Ospel, Herten en Nederweert-Eind.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Weert heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.weert.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Stramproy?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €775 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.300 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het type installatie, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stramproy, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6039.

Plaats een reactie