Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zeewolde vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Zeewolde? Het is een ingebouwde warmtebron die zich vlak onder de vloer bevindt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal verstrekken we alles over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Zeewolde!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-zeewolde-3891

Vloerverwarming laten leggen in Zeewolde

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Daardoor mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de badkamer, slaapkamer, toilet, woonkamer, gang, berging / schuur. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, linoleum, parket, tapijt, PVC, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Zeewolde alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail krijg je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Zeewolde en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming experts regio Zeewolde

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In het volgende schema vind je meer over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Zeewolde.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder risico op barsten.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Bosch, Nefit, Intergas, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, e-Heat, Danfoss, Technea, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Zeewolde

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Zeewolde

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zeewolde.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Zeewolde schommelen tussen de €1000,00 tot €2125,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allemaal onderdelen. Zo maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In het volgende blok vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zeewolde (update donderdag, 23 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€760 – €795
20 – 25 m2€800 – €1300€1150 – €1575
40 m2€2275 – €2750€2600 – €3250
60 – 70 m2€3825 – €4450€4025 – €4750
85 m2 +€5225 – €5775€5575 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, wapening, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Flevoland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: bepaalde types geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna bekijk je overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zeewolde? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Flevoland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Ermelo, Nijkerk en Veenendaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zeewolde is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.zeewolde.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Zeewolde?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.500 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.650 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het type systeem (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan de gekozen installatie, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zeewolde, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3890, 3891, 3892, 3893, 3894, 3895, 3896, 3897, 3898, 3899.

Plaats een reactie