Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Elst vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Elst? Dit is een type verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Elst!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-elst-3922

Vloerverwarming laten leggen in Elst

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. In dat geval is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de badkamer, slaapkamer, gang, keuken, woonkamer, berging / schuur. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste keuzes zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, PVC, laminaat, tegels, parket, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Elst alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Rhenen en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming specialisten regio Elst

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is onderhevig aan meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna bieden we praktische informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Elst.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, ATAG, Nefit, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, e-Heat, WTH, Magnum, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Elst

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Elst

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Elst.

 • Korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een duurzame manier verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Elst liggen tussen de €1300,00 tot €2450,00. De exacte kosten hangen af van diverse aspecten. Zo maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Elst (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€775 – €800
20 m2€900 – €1325€1075 – €1475
45 m2€2200 – €2775€2650 – €3275
65 m2€3775 – €4475€4200 – €4850
80 m2 +€5250 – €5725€5525 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Notitie: meerdere constructies hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een specialist of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema bieden we een toelichting / de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Elst? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Garderen, Doorn en Hoevelaken.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Rhenen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.rhenen.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Elst?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.350 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt bepaald door het gewenste product (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Elst, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3921, 3922.

Plaats een reactie