Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Loo Gld vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Loo Gld? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij nuttige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Loo Gld!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-loo-gld-6924

Vloerverwarming laten leggen in Loo Gld

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door die keuze weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan keuken, toilet, woonkamer, slaapkamer, gang, berging / schuur. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende producten zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. Doorgaans kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of vloerafwerking als parket, vinyl, tegels, linoleum, PVC, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Loo Gld eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Duiven en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Loo Gld

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema lees je meer details over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Loo Gld.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Vaillant, Nefit, Remeha, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Therminon, Magnum, Warmup, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Loo Gld

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Loo Gld

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Loo Gld.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een voordelige manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Loo Gld variëren tussen de €1000,00 tot €2500,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allerlei zaken. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort systeem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Loo Gld (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€755 – €780
25 m2€900 – €1250€1050 – €1600
40 – 50 m2€2350 – €2875€2500 – €3325
60 m2€3750 – €4500€4150 – €4725
80 – 90 m2€5225 – €5775€5600 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, verdeler, wapening, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Notitie: enkele vloertypes geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna check je stapsgewijs de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Loo Gld? Onderstaand check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Tolkamer, Didam en Lobith.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Duiven bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.duiven.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Loo Gld?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.250 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Loo Gld, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6921, 6924.

Plaats een reactie