Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lemelerveld vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Lemelerveld? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website vertellen we je praktische informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Lemelerveld!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-lemelerveld-8151

Vloerverwarming laten leggen in Lemelerveld

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Daardoor ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan keuken, badkamer, slaapkamer, toilet, berging / schuur, woonkamer. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen systemen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, parket, laminaat, tegels, tapijt, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Lemelerveld alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Dalfsen en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming installateurs regio Lemelerveld

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem komt tot stand door allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In de lijst hierna delen we aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt steeds populairder. Vooral als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Lemelerveld.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Vaillant, ATAG, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Therminon, Danfoss, e-Heat, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Lemelerveld

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Lemelerveld

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Lemelerveld.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lemelerveld kost globaal gezien tussen de €1075,00 tot €2025,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve factoren die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lemelerveld (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€775 – €795
25 m2€900 – €1325€950 – €1500
40 – 45 m2€2200 – €2900€2700 – €3200
60 – 65 m2€3825 – €4375€4175 – €4750
80 – 90 m2€5200 – €5800€5700 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar en arbeid (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: enkele soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok tref je samengevat meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lemelerveld? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Giethmen, Emst en Dalmsholte.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Dalfsen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.dalfsen.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Lemelerveld?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €825 voor 15 m2 tot zeker €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het type systeem (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het type model, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lemelerveld, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8150, 8151, 8152, 8153, 8154.

Plaats een reactie