Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oost-Souburg vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Oost-Souburg? Het is een type verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Oost-Souburg!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-oost-souburg-4388

Vloerverwarming laten leggen in Oost-Souburg

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan omlijnen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, badkamer, gang, keuken, berging / schuur, woonkamer. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, vinyl, laminaat, PVC, linoleum, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oost-Souburg zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Zoals het adres van de woning, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Vlissingen en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming installateurs nabij Oost-Souburg

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem komt tot stand door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de lijst hierna tref je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Oost-Souburg.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Vaillant, Remeha, Intergas, AWB.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, e-Heat, Technea, Magnum, Warmup0Oost-Souburg

  Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oost-Souburg

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Oost-Souburg.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Oost-Souburg kost globaal gezien tussen de €1125,00 tot €2225,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In het volgende blok vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oost-Souburg (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€750 – €800
25 m2€800 – €1225€1050 – €1650
40 – 45 m2€2350 – €2850€2550 – €3200
70 m2€3750 – €4400€4025 – €4850
85 – 90 m2€5250 – €5800€5700 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Let op: bepaalde soorten hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of showroom. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand bieden we een toelichting / extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oost-Souburg? In het onderstaande overzicht bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Biggekerke, Ritthem en Koudekerke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Vlissingen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.vlissingen.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Oost-Souburg?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.200 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.200 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de toplaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oost-Souburg, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4388.

Plaats een reactie