Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waspik vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Waspik? Het gaat om een type verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site vertellen we je bruikbare informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Waspik!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-waspik-5165

Vloerverwarming laten leggen in Waspik

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. In die situatie mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan vertellen we je in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld berging / schuur, toilet, gang, woonkamer, badkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een normale dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, linoleum, laminaat, vinyl, tegels, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Waspik eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals het adres van de woning, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Waalwijk en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installateurs regio Waspik

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en budget. In de volgende bullets tref je meer info over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt steeds populairder. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Waspik.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, Remeha, Bosch, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, WTH, Technea, Danfoss, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Waspik

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Waspik

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Waspik.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Waspik variëren tussen de €1225,00 tot €1825,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. verschillende facetten. Boven alles maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere zaken die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waspik (update maandag, 4 maart 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€760 – €790
20 m2€825 – €1300€1050 – €1475
45 – 50 m2€2350 – €2750€2550 – €3250
65 m2€3700 – €4375€4025 – €4850
85 m2 +€5150 – €5750€5525 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Advies: sommige vloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna verstrekken we stapsgewijs meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waspik? Op deze pagina vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Sprang-Capelle, Kaatsheuvel en Elshout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Waalwijk heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.waalwijk.nl). Voor groene energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Waspik?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.100 voor 10-15 m2 tot wel €6.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het gewenste systeem (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van de geselecteerde installatie, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waspik, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 5162, 5165.

Plaats een reactie