Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Snelrewaard vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Snelrewaard? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal bekijk je nuttige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Snelrewaard!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-snelrewaard-3425

Vloerverwarming laten leggen in Snelrewaard

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Met een professional weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan gang, toilet, woonkamer, berging / schuur, keuken, badkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare modellen zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, tegels, parket, vinyl, linoleum, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Snelrewaard alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Oudewater en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Snelrewaard

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In de lijst hierna lees je meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Snelrewaard.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Warmup, Therminon, WTH, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Snelrewaard

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Snelrewaard

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Snelrewaard.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een duurzame manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Snelrewaard liggen rond de €1000,00 tot €2475,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Snelrewaard (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€775 – €800
20 – 25 m2€875 – €1250€950 – €1525
50 m2€2225 – €2875€2675 – €3250
70 m2€3700 – €4475€4025 – €4825
80 – 90 m2€5250 – €5700€5550 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: bepaalde soorten zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder bekijk je een toelichting / praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Snelrewaard? Op deze pagina check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Jaarsveld, Vleuten en Lopikerkapel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Oudewater ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.oudewater.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Snelrewaard?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.350 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door de gekozen installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Snelrewaard, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3425.

Plaats een reactie