Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Papekop vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Papekop? Het is een vorm van centrale verwarming die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site vind je handige informatie over de diverse soorten vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Papekop!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-papekop-3464

Vloerverwarming laten leggen in Papekop

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan berging / schuur, toilet, slaapkamer, woonkamer, gang, badkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, PVC, laminaat, linoleum, tegels, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Papekop vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief delen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Oudewater en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Papekop

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het onderstaande blok check je meer uitleg over de diverse soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Papekop.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, ATAG, Bosch, AWB, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Technea, e-Heat, Danfoss, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Papekop

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Papekop

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Papekop.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een goedkope verwarmen verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Papekop komen uit tussen de €1275,00 tot €2125,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei onderdelen. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die de prijzen bepalen: het type systeem, het woonoppervlak, de legwijze en de mate van afwerking. In de lijst hierna tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Papekop (update vrijdag, 24 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €740€760 – €805
25 m2€850 – €1300€1125 – €1500
40 – 50 m2€2300 – €2750€2675 – €3225
65 m2€3800 – €4500€4050 – €4725
85 m2 +€5250 – €5775€5550 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, wapening, draadmatten, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Notitie: diverse vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema delen we kort en bondig meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Papekop? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Haarzuilens, Driebruggen en De Meern.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Oudewater heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.oudewater.nl). Voor duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Papekop?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.150 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het geselecteerde model (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Papekop, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3464.

Plaats een reactie