Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Molenschot vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Molenschot? Het is een comfortabel verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal ontdek je bruikbare informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Molenschot!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-molenschot-5124

Vloerverwarming laten leggen in Molenschot

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder delen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld gang, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet, badkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, linoleum, laminaat, tegels, tapijt, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Molenschot zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Gilze en Rijen en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Molenschot

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. Hieronder tref je praktische informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Molenschot.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, ATAG, Nefit, AWB.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, WTH, Magnum, Danfoss, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Molenschot

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Molenschot

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Molenschot.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een duurzame wijze warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Molenschot kost globaal gezien tussen de €1250,00 – €1950,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van veel factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve zaken die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Molenschot (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€775 – €785
20 m2€875 – €1225€1125 – €1475
45 m2€2225 – €2900€2650 – €3275
60 – 65 m2€3775 – €4500€4150 – €4700
80 m2 +€5150 – €5700€5500 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, draadmatten, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Advies: sommige soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave verstrekken we stapsgewijs extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Molenschot? In de tabel hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Castelre, Hulten en Ulicoten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Gilze en Rijen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gilzerijen.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Molenschot?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.400 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.450 voor 100 m2. Het tarief kom tot stand door de gekozen installatie (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gewenste model, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Molenschot, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5124.

Plaats een reactie