Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hekendorp vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Hekendorp? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform check je handige informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hekendorp!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-hekendorp-3467

Vloerverwarming laten leggen in Hekendorp

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Met die beslissing is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan specificeren stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, toilet, gang, slaapkamer, woonkamer, badkamer. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of vloerafwerking als laminaat, tapijt, tegels, vinyl, parket, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hekendorp zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) bieden we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Oudewater en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installateurs nabij Hekendorp

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en budget. Hieronder delen we meer over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Hekendorp.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Remeha, Bosch, Nefit, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, e-Heat, WTH, Therminon, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hekendorp

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hekendorp

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hekendorp.

 • Snelle en praktische methode.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hekendorp komen uit tussen de €1025,00 tot €2150,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hekendorp (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€750 – €800
20 m2€875 – €1300€975 – €1475
45 m2€2225 – €2775€2600 – €3375
60 – 65 m2€3750 – €4375€4025 – €4875
85 – 90 m2€5125 – €5675€5625 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: bepaalde types zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave bekijk je stapsgewijs extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hekendorp? In het schema hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Driebruggen, Kamerik en Papekop.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oudewater ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.oudewater.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hekendorp?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €900 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.600 voor 100 m2. De prijs hangt sterk af van het type product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het type model, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hekendorp, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3467.

Plaats een reactie