Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ouderkerk aan de Amstel vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Ouderkerk aan de Amstel? Dit is een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal bieden wij veel info over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ouderkerk aan de Amstel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-ouderkerk-aan-de-amstel-1191

Vloerverwarming laten leggen in Ouderkerk aan de Amstel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken, gang. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, parket, tapijt, PVC, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Ouderkerk aan de Amstel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Ouder-Amstel en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts omgeving Ouderkerk aan de Amstel

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In het onderstaande blok bieden we meer informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Ouderkerk aan de Amstel.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, Bosch, ATAG, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Warmup, Therminon, Technea, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Ouderkerk aan de Amstel

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Ouderkerk aan de Amstel

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ouderkerk aan de Amstel.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ouderkerk aan de Amstel liggen rond de €1225,00 tot €2425,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere onderdelen. Allereerst is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ouderkerk aan de Amstel (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€755 – €805
20 – 25 m2€800 – €1200€950 – €1600
40 – 50 m2€2225 – €2800€2625 – €3250
60 – 65 m2€3825 – €4375€4125 – €4800
80 – 85 m2€5100 – €5800€5575 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, wapening en arbeid (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Advies: enkele constructies geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna verstrekken we een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ouderkerk aan de Amstel? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Badhoevedorp, Loosdrecht en Halfweg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Ouder-Amstel bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.ouder-amstel.nl). Voor groene energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ouderkerk aan de Amstel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.175 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.450 voor 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het gekozen model (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ouderkerk aan de Amstel, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1190, 1191.

Plaats een reactie