Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Overasselt vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Overasselt? Vloerverwarming is een verwarmingstype die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site delen we uitgebreide informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Overasselt!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-overasselt-6611

Vloerverwarming laten leggen in Overasselt

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Met een professional weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld berging / schuur, gang, woonkamer, badkamer, keuken, toilet. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, PVC, laminaat, vinyl, tapijt, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Overasselt alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) krijg jij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Heumen en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming specialisten omgeving Overasselt

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze heeft te maken met jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In het onderstaande blok lees je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Overasselt.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Remeha, Bosch, ATAG, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, WTH, Therminon, Technea, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Overasselt

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Overasselt

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Overasselt.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een voordelige manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Overasselt liggen op gemiddeld €1200,00 tot €1875,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei factoren. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In het volgende schema delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Overasselt (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€750 – €805
20 m2€950 – €1225€1150 – €1575
40 – 50 m2€2350 – €2775€2525 – €3325
65 m2€3700 – €4500€4050 – €4900
85 m2 +€5150 – €5800€5625 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, wapening, tackerplaten, thermostaat en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Advies: sommige afwerkvloeren geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema bieden we kort en bondig meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Overasselt? In het onderstaande overzicht vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Ven-Zelderheide, Nederasselt en Heijen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Heumen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.heumen.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Overasselt?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.500 voor 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het gewenste model (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het type product, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Overasselt, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6610, 6611.

Plaats een reactie