Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming t Harde vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in t Harde? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die in de vloer is gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website delen we veel info over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in t Harde!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-t-harde-8084

Vloerverwarming laten leggen in t Harde

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. In die situatie mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld keuken, slaapkamer, badkamer, gang, toilet, berging / schuur. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende types zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. Soms is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, vinyl, parket, linoleum, laminaat, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in t Harde alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Elburg en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming installateurs regio t Harde

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem heeft te maken met een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets lees je aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in t Harde.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Nefit, ATAG, Intergas, AWB.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, WTH, Therminon, e-Heat, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in t Harde

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in t Harde

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in t Harde.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in t Harde liggen op gemiddeld €1100,00 – €2025,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door diverse zaken. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere zaken die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in t Harde (update maandag, 27 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€750 – €785
20 – 25 m2€800 – €1200€1125 – €1525
50 m2€2200 – €2850€2600 – €3400
60 m2€3775 – €4450€4025 – €4700
80 – 85 m2€5225 – €5675€5725 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, wapening en uurloon (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde types zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of winkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave bieden we kort en bondig aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in t Harde? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hulshorst, Doornspijk en Vierhouten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Elburg kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.elburg.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in t Harde?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €925 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.350 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt bepaald door het soort product (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het soort model, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in t Harde, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8084.

Plaats een reactie