Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Doornspijk vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Doornspijk? Dit is een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal bekijk je handige informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Doornspijk!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-doornspijk-8085

Vloerverwarming laten leggen in Doornspijk

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Zodoende weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de berging / schuur, toilet, woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, linoleum, laminaat, tegels, parket, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Doornspijk zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) sturen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Elburg en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Doornspijk

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. Hieronder vind je meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Doornspijk.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Bosch, Vaillant, Remeha, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, WTH, Technea, Warmup, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Doornspijk

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Doornspijk

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Doornspijk.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Doornspijk schommelen tussen de €1200,00 tot €2175,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende onderdelen. Boven alles is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Doornspijk (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€775 – €810
20 – 25 m2€925 – €1325€1075 – €1650
40 – 45 m2€2275 – €2850€2600 – €3300
70 m2€3800 – €4400€4025 – €4900
80 – 85 m2€5150 – €5675€5675 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, wapening, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Tip: enkele soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een specialist of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder delen we in het kort meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Doornspijk? In het gedeelte hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Noordeinde, Wezep en Hulshorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Elburg ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.elburg.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Doornspijk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €950 voor 15 m2 tot wel €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het type model, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Doornspijk, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8085.

Plaats een reactie